برداشت پسته

احمد 2018-10-06 بدون دیدگاه

برداشت پسته

زمانيكه 80 – 70 درصد پوست رويي ميوه هاي پسته به راحتي از پوست سخت استخواني جدا شود ، زمان برداشت فرا رسيده است . تغيير رنگ پوست روئي از سبز به گلي تا ارغواني نيز نشانه اي ديگر از رسيدن ميوه هاست . جهت برداشت محصول اگر توسط دست و كارگر انجام مي شود بايستي از پارچه هاي مخصوص دو رويه استفاده نمود و هميشه يك طرف پارچه كه مشخص شده باشد برروي سطح خاك قرار گيرد . محصول برداشت شده بايستي در اولين فرصت و در كوتاهترين زمان به پايانه هاي فراوري انتقال يابد . جهت برقراري تهويه در ميان محصول برداشت شده بهتر است آنرا در سبدهاي مخصوص ريخته و سپس سبدها در كاميون و يا ساير وسايل حمل و نقل چيده شوند . فـــرآوري : به كليه عملياتي كه منجر به پوست گيري ، شستشو ، جداسازي ، خشك كردن و درجه بندي محصول مي شود ، فرآوري مي گويند . ابتدا محصول وارد شده از باغ وارد دستگاه پوست كن شده و پوست نرم ، دم خوشه ، برگ و ساير مواد اضافي جداسازي شده و از خط خارج مي گردند . در ادامه دانه هاي پوست گيري شده بوسيله آب تميزي كه فقط يكبار بايستي مصرف شود بصورت غوطه وري يا مه پاش ، شستشو مي گردند . سپس عمل جدا سازي پسته هاي كال و نيمه مغز از پسته هاي رسيده كامل انجام مي شود . عمل جداسازي پسته هاي پوك ، نيمه مغز و آفت زده با وزن حجمي كم مي توان در حين عمل شستشوي دانه ها نيز انجام گيرد . بعد از آن پسته هاي مغزدار شسته شده وارد دستگاه رطوبت گير شده و آب اضافي و مقداري از رطوبت مغز پسته گرفته مي شود . سپس پسته ها وارد دستگاه خشك كن شده و يا روي ميدان پخش شده و توسط حرارت آفتاب خشك مي گردند . پسته ها در دستگاه خشك كن بايستي حدود 8 ساعت در دماي 60 – 50 درجه سانتي گراد باقي مانده و در حين حرارت دهي بايستي پسته ها به طريقي بهم زده شده و هوا دهي گردند تا حرارت و جريان هوا به تمامي قسمتهاي محصول بصورت يكنواخت دميده شود . محصول خشك شده جهت ايجاد يكنواختي بيشتر درجه بندي مي گردد . درجه بندي شامل جدا كردن پسته هاي خندان از ناخندان و جدا كردن و دسته بندي دانه ها با توجه به ميزان انس آنها مي باشد ، كه اين عمليات توسط عربالهاي مخصوص درجه بندي پسته انجام مي شود . محصول آماده جهت عرضه به بازار بر حسب نياز در گوني هاي كنفي و يا در ظروف كوچك بصورت نايلون ، سلفون و قوطي بسته بندي و به بازار عرضه مي شود . محصول بسته بندي شده بايستي در انبار با دماي 10 – 5 درجه سانتي گراد و در شرايط رطوبت پائين با كف و ديواره هاي غير قابل نفوذ نگهداري شود . وجود هواكش جهت تهويه هواي انبار نيز لازم و ضروري است . قرار دادن پالت در كف انبار جهت جلوگيري از انتقال رطوبت كف انبار به محصول و آلودگي احتمالي آن ضروري است .

منابع و ماخذ : 1 – راهنماي پسته ( كاشت ، داشت ، برداشت ) ، تهيه شده در اداره تكنولوژي آموزشي ، ناشر : نشر آموزش كشاورزي ، مولفين : بهمن پناهي ، علي اسماعيل پور ، فرزاد فربود ، منصور موذن پور كرماني ، حسين فريور مهين . 2- راهنماي آفات،بيماريهاي وعلفهاي هرزپسته ،تهيه شده در اداره تكنولوژي آموزشي ، ناشر :نشر آموزش كشاورزي ، مولفين : افلاطون شايگان ، عباس يزداني ، داود ابوسعيدي 3- آشنايي با آفات و بيماريهاي درختان پسته ،از انتشارات موسسه تحقيقات پسته كشور 4- تشخيص و رفع كمبود عناصر غذايي در پسته ، ناشر : موسسه تحقيقات پسته كشور، نويسندگان : سيد جواد حسيني فرد ، حميد عليپور 5- نقش ريزمغذيها در افزايش عملكرد و بهبود كيفيت محصولات كشاورزي ، ناشر : دانشگاه تربيت مدرس ، مولفين : محمد جعفر ملكوتي ، محمد مهدي تهراني 6- دائره المعارف جامع علوم كشاورزي ، سرويراستار : چارلز ، جي ، آرنتزن

دسته ها : آموزش
برچسب ها :